Állóképes arckép azonosítás Magyarországon (Belügyi Szemle, 2020)
Az Állóképes Arckép Azonosító Rendszer négy éve működik Magyarországon. A jelen tanulmány részletezi az eddigi tapasztalatokat, valamint a témához kapcsolódó lehetőségeket, eredményeket és terveket. Röviden bemutatja az állóképes arckép azonosítás történetét, nemzetközi kitekintést nyújt, bemutatja a jogi kereteket és a rendszer működtetését, és végezetül körvonalazza a jövőbeli fejlesztési lehetőségeket.
Keywords: arcfelismerés; elemzés; biometrikus azonosítás; szakértő