A baleset-megelőzés jogi és pszichológiai oldalai (Belügyi Szemle, 2020)
A tanulmány széles érdeklődésre számot tartható, viszonylag új pszichológiai személyiségtesztet mutat be. A skálák alacsony vagy magas volta megmutatja, milyen veszélyeztető tendenciákat feltételeznek balesetekben. A közlekedési balesetek ugyanis főként emberi tényezőkkel, méghozzá a közlekedési előírások be nem tartásával függenek össze. A legtöbb ütközésnél a gépjárművezetők figyelmetlensége érhető tetten. Kultúránkban az emberi élet kioltása a legnagyobb bűn, s ez büntetendő még akkor is, ha nem szándékosan tesszük.
Keywords: baleset-megelőzés; személyiségteszt; közlekedési baleset