A Rendészettudományi szaklexikon készítése – menetrend, módszer (Belügyi Szemle, 2020)
A szakmatörténeti munka elkészítésének nagy vállalkozásáról egy első, rövid áttekintést dr. Mátyás Szabolcs, a szaklexikon szerkesztőbizottságának titkára publikált a Magyar Rendészettudományi Társaság (továbbiakban: MRTT) megalakulása 15. évfordulójára kiadott tanulmánygyűjteménybe; „Néhány gondolat a Rendészettudományi Szaklexikon megalkotásával kapcsolatban” címmel (Mátyás, 2019). Jelen összegzés a szaklexikon létrehozásának menetrendjéhez igazított metodikát veszi górcső alá. A szerkesztők szemszögéből tapasztaltak alapján objektív tényszerűséggel, őszintén, néhol saját érzésekkel is fűszerezetten kerülnek láttatásra az alkotás történései. A kötelező projektbeszámolón túl illő számot adni az összesen 167 részvevő, kidolgozó, lektor, szaknyelvi fordító, szerkesztő és más közreműködő munkájáról, a nem mindennapi tudományos eredmény születésének tanulságos mozzanatairól.
Keywords: szaklexikon; rendészettudomány