Mi a baj a migrációval? (Belügyi Szemle, 2019)
A Springer kiadó gondozásában megjelent vaskos kötet nemzetközi elismertségnek örvendő neves szerkesztőkkel dicsekedhet. Helmut Kury professzor kriminálpszichológus, a freiburgi Albert Ludwig Egyetem emeritus tanára, egyben a külföldi és nemzetközi büntetőjogok tanulmányozására specializálódott freiburgi Max Planck Intézet tudományos főmunkatársa. A lengyel büntetőjogász és kriminológus Sławomir Redo a Bécsi Egyetem Jogi Karának docense, a varsói Łazarski Egyetem professzora, aki korábban is számos hivatalt töltött be az ENSZ intézményeiben, s ma az ENSZ Akadémiai Tanácsának munkatársa. Az általuk szerkesztett könyv kétségtelenül impozáns alkotás. Egyaránt igaz ez mind terjedelmi tekintetben – hiszen a könyv közel ezer oldalt számlál –, mind pedig a vizsgált témák sokszínűségét és a szerzők felkészültségét tekintve.
Keywords: könyvrecenzió; migráció; Egyesült Nemzetek Szervezete