A falfirkák helyszíni mintavételének és laboratóriumi vizsgálatainak gyakorlati nehézségei (Belügyi Szemle, 2019)
A különböző nyomhagyó eszközzel elkövetett rongálások kapcsán lefoglalt festékanyagok vizsgálata különös szakértelmet és speciális műszereket igényel. Az ilyen jellegű büntetőügyekben végzett vizsgálatok a Nemzeti Szakértői és Kutatóközpont (NSZKK) vegyész- és fizikus szakértőinek kompetenciakörébe tartoznak. Az alábbiakban a munkafolyamatok során fellépő nehézségeket és a hatóságokkal történő együttműködés szerepét gyakorlati példákon keresztül mutatjuk be.
Keywords: igazságügyi fizika; igazságügyi vegyészet; rongálás; mintabiztosítás