Hogyan ismerjük fel leveleink illetéktelen felnyitását? Traszológiai adalékok a levél ellenőrzés felismerésére (Belügyi Szemle, 2019)
Az alábbi sorok szerzője néhány hónapot töltött egy kapitalista országban tapasztalatcserén, és most közreadja a postája rendszeres figyelésekor összegyűlt észrevételeit. A vizsgálati periódus alatt (másfél hónap) tizennyolc levelet volt módomban megvizsgálni, amelyek részben Magyarországról, részben egyéb külföldi országokból érkeztek. A leveleken tapasztalt elváltozások egyre inkább beigazolták azt a gyanút, hogy a feladó és a címzett közé illetéktelen személy kapcsolódik be, feltehetően a levél tartalmi felülvizsgálata céljából.
Keywords: levelek; ellenőrzés; illetéktelen felnyitás