Tömegrendezvények biztosításának vezetése és alternatívája (Belügyi Szemle, 2018)
A magyarországi tömegrendezvények biztosításának vezetési problematikájával már több hazai szakember is foglalkozott (például Dsupin Ottó, Hajas Barnabás). Korábbi írásomban – más aspektusból – már én is foglalkoztam a kiemelt rendezvények biztosításának vezetésével, ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy e témakör még nem lerágott csont, a hazai gyakorlatban akad még előrelépési lehetőség. Jelen cikkben, részben saját tapasztalataimat felhasználva, részben a hatályos normatív szabályozást megvizsgálva próbálom meg feltárni a jelenlegi rendezvénybiztosítások vezetési rendszerének problémáit, hiányosságait, valamint potenciális hibaforrásait, majd ezek kiküszöbölésére javaslok megoldási lehetőségeket.
Keywords: tömegrendezvények; szabályozás; hiányosságok