Egy jogi tárgy nélküli bűncselekmény tanulságai, avagy házasság tényleg csak szerelmesek között köthető? (Belügyi Szemle, 2017)
Az új magyar büntető törvénykönyv elméleti alapjaira összpontosítva, amely továbbra is a „társadalom veszélyeztetése” fogalmára támaszkodik, a szerző rámutat a családi státusszal kapcsolatos büntetőjogi rendelkezések fogalmi következetlenségeire.
Keywords: büntető törvénykönyv; családi státusz; következetlenség