Előzetes döntéshozatali eljárás a menedékkérelem megvizsgálásáért való felelősség tárgyában (Belügyi Szemle, 2016)
A szerző áttekintést nyújt az Európai Unió Bírósága előtti előzetes döntéshozatali kérelem összefüggéseiről és hátteréről, az úgynevezett „dublini rezsim” és a biztonságos harmadik ország általános kapcsolatának kérdéseiben, különös tekintettel  a Dublin III. rendelet 3. cikk (3) bekezdésben foglaltakra.
Keywords: migráció; előzetes döntéshozatal; Dublin III. rendelet