A bűnmegelőzés új lehetőségei Győr-Moson-Sopron megyében (Belügyi Szemle, 2011)
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya mindig is úttörő szerepet játszott a gyermekekkel és fiatal felnőttekkel való munkában, érdekes, innovatív és hatékony bűnmegelőzési programok megvalósításával. A szerző bemutat egy ilyen példát: a „Veled–Érted” bűnmegelőzési projektet, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben hajtottak végre. A projekt, amely a plázákban céltalanul lézengő fiatalokra összpontosított, kísérleti pedagógiai módszerek alkalmazásával sikeresen teremtett társadalmi kohéziót.
Keywords: bűnmegelőzés; Veled-Érted projekt; Győr-Moson-Sopron megye