A Pécs 2010 Európa kulturális fővárosa program rendőri biztosítása (Belügyi Szemle, 2011)
2006. április 13-án az Európai Unió Miniszterek Tanácsa Pécset, Essent és Isztambult jelölte ki a 2010. évi Európa Kulturális Fővárosainak. A szerzők áttekintést nyújtanak a projekt előkészítésével és megvalósításával kapcsolatos rendészeti tapasztalatokról.
Keywords: Európa kulturális fővárosa (EKF) cím; Pécs; rendezvények