A közlekedésbiztonság mint a globális világ része (Belügyi Szemle, 2011)
A globalizáció új kihívásokat jelent a közúti közlekedés számára. Esettanulmányokon keresztül a szerző olyan, a halálos kimenetelű balesetek szempontjából alig vizsgált tényezőkre összpontosít, mint a körforgalmak, a fekvőrendőrök és a nehéz tehergépjárművekre vonatkozó szabályozás.
Keywords: közlekedés; biztonság; baleset