Tortúra a nyomozásban (Belügyi Szemle, 2011)
A szerző bemutatja és elemzi annak a nyomozásnak a menetét, amely Jakob Metzlernek, egy német banktulajdonos fiának 2002 szeptemberében történt elrablása és meggyilkolása ügyében folyt, s amely során az egyik terheltet kihallgatása során kínzással fenyegették meg – ezt az eljárást az Emberi Jogok Európai Bíróságának Nagykamarája kínzásnak, embertelen bánásmódnak és a tisztességes eljáráshoz való jog megsértésének minősítette.
Keywords: Jakob Metzler elrablása; nyomozás; tortúra