Gondolatok a kitérési (menekülési) kötelezettségről (Belügyi Szemle, 2012)
A szerző a közelmúlt alkotmányos, bírósági és jogalkotási fejleményeire építve értékeli, hogy hol húzhatók meg az önvédelem határai (az Alkotmánybíróság esetének fényében), és milyen mértékben köteles az egyén kitérni és menekülni a jogtalan fenyegetések és támadások elől.
Keywords: jogos védelem; kitérési kötelezettség; Legfelsőbb Bíróság