Az etnicitás problémaköre a börtönben (Belügyi Szemle, 2012)
A kulturális antropológián alapuló kutatás arra összpontosít, hogy a fogvatartottak hogyan hozzák létre az etnikai határokat, és milyen tulajdonságokat tulajdonítanak a csoport tagjainak. A szerző amellett érvel, hogy bár bizonyos esetekben az etnikai hovatartozás felülírható a helyi vagy más közösségi tagság hangsúlyozásával, mégis döntő fontosságú.
Keywords: etnicitás; börtön; romák