Irk Ferenc: Kétkedő kriminológia. A rizikótársadalom kriminálszociológiája (Belügyi Szemle, 2012)
Irk Ferenc a kriminológia professzora, ezért az általa elvégzett kriminálszociológiai analízis, amit ennek a könyvnek a címe is megígér, az összefüggések jóval szélesebb körét tekinti át, mint amelyre a büntetőkódex a tilalmaival, az igazságszolgáltatás pedig az állami büntetőigény érvényesítésével hatni képes.
Keywords: könyvismertetés; kriminológia; büntetőjog