A szennyvíztisztító telepek komplex vagyonvédelmének vizsgálata (Belügyi Szemle, 2023)
Cél: A szennyvíz a lakosság napi tevékenysége során keletkezik. A szennyvíz folyamatos kezelése érdekében szennyvízhálózati rendszert tartunk fenn és szennyvíztisztító telepeket üzemeltetünk. A szennyvíztisztító telepek elhelyezkedése és állapota fontos szerepet játszik a társadalom biztonságának fenntartásában, hiszen a kezeletlen szennyvíz jelentős egészségügyi és környezeti problémákat okozhat, ha tisztítatlanul kerül a környezetbe. Jelen cikk célja a szennyvíztisztító telepek komplex védelmi helyzetének vizsgálata.Módszertan: Jelen tanulmány a szakirodalom feldolgozásán, helyszíni megfigyelésen és a Google Maps-ben elérhető képek elemzésén alapul.Megállapítások: A szennyvíztisztító telepek komplex védelme nélkül a szennyvíztisztítás folyamatosságának biztosítása nem tartható fenn.Értékek: A cikk a kerítések helyzetére összpontosít, mint a kültéri védelem egyik elemére, amely a szennyvíztisztító telepek komplex védelmi rendszerének része.
Keywords: szennyvíz; szennyvíztisztító telep; teljeskörű védelem; eszközvédelem