(untitled) (Belügyi Szemle, 2021)
A volt szocialista országok büntetési rendszereit vizsgálva a politikai rendszerváltozásig hasonlóságot mutatnak büntetési koncepciójuk és végrehajtási rendszerük felépítésében, működtetésében egyaránt, mivel mindannyian ugyanazt a szovjet mintát követték. A világnézeti nevelés alapjaira építő javítási törekvések már a rendszerváltást megelőző években sem adtak megfelelő választ a börtön funkcióját firtató kérdésekre. Ennek figyelembevételével tanulmányomban a rendszerváltozást megelőző, majd azt követő évtized börtönnevelésének útkeresését kívánom megvizsgálni. Érkezett: 2020. május 15. Elfogadva: 2020. július 16.