(untitled) (Belügyi Szemle, 2020)
Az intézkedéstaktika egy igen jelentős, mégis nagyon elhanyagolt téma. Kevés róla az írásos anyag, a felgyülemlett tudásmennyiséget nem foglalja össze tankönyv, így az oktatása is gyenge lábakon áll. Ezzel feltehetően szoros összefüggésben van, hogy a rendőrök intézkedéstaktikai tudása – véleményem szerint – nem kielégítő. Szükség lenne a rendelkezésre álló tudásanyag összegyűjtésére, aktualizálására, új információk beszerzésére, majd megfelelő szinten történő oktatására. Kezdetnek az intézkedéstaktika fogalmának meghatározását tűztem ki célul.