(untitled) (Belügyi Szemle, 2019)
A kulturális javak védelmének egyik legkomplexebb rendszere Olaszországban található. A tanulmány célja, hogy bepillanthassunk az olasz csendőrség és vámőrség szervei által végzett műtárgyvédelembe, valamint, hogy könnyebben megértsük a működésük mechanizmusát és folyamatát. Az olasz műkincsvédelmi szervek az oktatással, nyitottsággal és szakmai tudással tettek szert a profizmusra. A publikációk feldolgozásán túl, a tanulmányutakból merített megfigyelés és az olaszországi szerveknél töltött idő alatt készült interjúk adják a cikk pilléreit.