(untitled) (Belügyi Szemle, 2011)
A szerző a Vas megyében végzett kutatási projekt eredményeire összpontosítva bemutatja a településőrök történetét, feladatait és működését. A tanulmány tartalmaz interjúkat az őrökkel, valamint a helyi önkormányzatok képviselőivel is.