(untitled) (Belügyi Szemle, 2011)
A kritikus infrastruktúrák biztonsága minden érintett szereplő számára kiemelten fontos. Az implementációs folyamatban minden egyes résztvevőnek – így az államnak, a magánszektornak, a szakmai szövetségeknek, az üzemeltetőknek és a tulajdonosoknak – szerepet kell vállalnia. A védelem felelőssége a magánszektorra hárul, ugyanakkor az állam köteles támogatást nyújtani ehhez: információ biztosításával, biztonsági kritériumok meghatározásával, valamint a biztonság fokozását szolgáló kedvező pénzügyi és gazdasági környezet kialakításával.