(untitled) (Belügyi Szemle, 2025)
Cél: Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára és a Kronosz Kiadó gondozásában megjelent, a Közelmúltunk Hagyatéka sorozat negyedik kötete, a Kémelhárítás Magyarországon 1975–1985 című könyv bemutatása. Módszertan: Recenzió. Megállapítások: A szerző mindössze 11 évet tekint át a magyar kémelhárítás történetéből, ezáltal adott az a lehetőség számára, hogy a terület minden egyes részletét pontosan bemutathassa. Érték: A könyv számos értéke közül részletességét és a szakmaiságát érdemes külön kiemelni. A nemzetközi helyzet és a magyarországi politikai folyamatok tükrében elvégzett elemzések új megvilágításba helyezik a pártállam kémelhárító tevékenységét.