(untitled) (Belügyi Szemle, 2023)
Cél: A MIT Press kiadó Essential Knowledge sorozatában megjelenő Viselkedésértés című könyv kompakt, érdekes és naprakész információkat nyújt az olvasó számára. Eddig az MIT könyvismertető sorozatában a következő művek kerültek bemutatásra:: Neuroplaszticitás (Németh, 2021a), Anticorruption (Németh, 2021b), Együttműködő társadalom (Németh & Szabo, 2022), Kritikus gondolkodás (Németh, 2022b). Módszertan: A kiadványt a téma legelismertebb szakértői írták, olyan nyelvezettel, amelyet a témában nem járatos laikusok is könnyedén megértenek, így valóban felhasználhatók az egyes témakörök aktuális kutatási adatai és eredményei más szakterületek képviselői számára is. Manapság nem könnyű megtalálni a világhálón megszerezhető végtelen információhalmazban azokat az adatokat és összefüggéseket, amelyek egy adott témáról megbízható és koherens ismereteket biztosítanak (Tidor, 2020). Megállapítások: A bemutatott könyv a tudatos gondolkodás és a tudattalan cselekvési folyamatok jelenlegi és lehetséges későbbi kapcsolatát vizsgálja, továbbá, hogy miként lehet azt etikusan fejleszteni és használni az emberiség javára. Értékek: A könyv bemutatja a tudatos gondolkodás és cselekvés fontosságát, amelyet eddig csak a tudósok ismertek.