Rosta Andrea: A fiatalkorú bűnözés kriminológiája és szociológiája (Belügyi Szemle, 2015)
A könyv az érintett témát átfogóan tárgyaló könyv, multidiszciplináris jellege és rendszerszemlélete miatt több tudományterületet érintő monográfia. Olvasóját komplex, új látásmódra készteti, ezáltal kétségkívül közelebb viszi őt egy élő társadalmi jelenség optimális kezeléséhez, „megoldásához”.