A magyar uniós elnökség főbb eredményei a belügyi területen (Belügyi Szemle, 2012)
2011. január 1. és június 30. között Magyarország első alkalommal töltötte be az Európai Unió soros elnökségét. Ez a feladat nagy kihívást jelentett a magyar közigazgatás számára, tekintve, hogy példa nélküli eseményről volt szó. Az elmúlt években és a magyar EU-elnökség alatt (a várt és nem várt tényleges fejlemények miatt) az európai közvélemény főként a belügyi és igazságügyi együttműködés kérdéseire fókuszált. A magyar közigazgatásnak egy különösen nehéz időszakban (pl. az „arab tavasz” és annak következményei, amelyek próbára tették a schengeni rendszert) igen ambiciózus programot kellett végrehajtania. A magyar elnökség alatt folytatott belügyi politika főbb eredményeit vázolja a tanulmány.