A külföldiek kiutasítást előkészítő őrizete. Rendészet kontra alapjogok, a fogva tartás alternatívái (Belügyi Szemle, 2013)
A nemzetközi emberi jogi eszközök és az alapvető jogokat korlátozó standard és alternatív eszközökre vonatkozó hazai jog értékelése után, mielőtt a külföldiek kiutasítás előtti fogva tartásáról döntenének, a szerző áttekinti az alapvető jogok biztosának joggyakorlatát.