(untitled) (Belügyi Szemle, 2021)
A megkülönböztető jelzések alkalmazása rendkívüli stresszhelyzetet válthat ki a gépjárművezetőből és haladása során a közvetlen forgalmi környezetéből is. Ezért fontos a megkülönböztető jelzéseket használó gépkocsivezetők felkészítése. Kutatásom a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémia Továbbképzési és Kiképzési Főosztály Járművezetési Osztály Közlekedéspszichológiai Alosztályán végzett szimulátoros vizsgálatok kiterjesztését mutatja be a megkülönböztető jelzések aktív alkalmazása közben, laboratóriumi körülmények között. A vizsgálat eredményeképpen megállapítottam, hogy kimutatható a megkülönböztető jelzés hatása a reakcióidőben.