(untitled) (Belügyi Szemle, 2021)
A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ két különálló intézete foglalkozik a járművezetőktől származó biológiai minták vizsgálatával. A Véralkohol Szakértői Laboratórium a vér- és vizeletminták alkoholtartalmát, míg a Toxikológiai Szakértői Intézet a minták gyógyszer és kábítószer tartalmát határozza meg annak kiderítésére, hogy az érintett járművezető vezetési képességeit befolyásolta-e valamilyen legális vagy illegális anyag fogyasztása. Ebben a cikkben a 2019-ben, az NSZKK-ban vizsgált, járművezetőktől vagy közlekedési balesetben érintett személyektől származó biológiai minták eredményeit foglaltuk össze.