(untitled) (Belügyi Szemle, 2011)
A szerző a torrent razziák jogi hátterét és hasznosságát vizsgálja Magyarországon, és arra a következtetésre jut, hogy a magyar büntetőjog szerint a letöltés nem minősül bűncselekménynek, és a torrentoldalak üzemeltetői sem vonhatók büntetőjogi felelősségre. Bár a feltöltés sérti a szerzői jogot, annak üldözése szinte lehetetlen és rendkívül költséges, ezért a büntetőjogi megközelítés helyett egy modernizált szerzői jogi szabályozás jelenthet megoldást.